Johnny Pernerfors har lämnat oss i stor saknad

En stor man i svensk filateli har avlidit, Jonny Pernerfors från Göteborg, i en ålder av blott 57 år.

Vi som känt Johnny i flera årtionden har svårt att fatta att denne glade man och duktige filatelist gått bort. 

Vid frimärksmässan i Göteborg nyligen fick jag en pratstund med Johnny och han berättade om sin cancer. Även om han inte sa så mycket i klartext verkade det ändå som att han skulle vinna kampen men tyvärr som så ofta blev det inte så.

Det finns många minnen av denne glade Göteborgare som så älskade framför allt Island och isländsk filateli. 2013 hade jag nöjet att få tillbringa tio dagar på Island med Islandssamlarnas resa och Johnny var som så ofta den store organisatören och som vi hade mycket glädje tillsammans med. 

Johnny var en minst sagt kunnig filatelist och han delade gärna med sig av sina kunskaper. Han var också en underhållande person, som alltid hade ett leende och det smittade alltid av sig. Han var även en stor vän av förbundet och hade stor kunskap om arbetet med utställningsramarna och har många gånger bistått med både goda råd och arbetsinsatser.

Det är en stor förlust att Johnny lämnat oss. En god kamrat som gått bort alldeles för tidigt och som vi aldrig kommer att glömma. Du är saknad av oss alla.

Per Bunnstad

 

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic