Frimärkslördag lockade i Uddevalla

Det blev en riktigt bra Frimärkslördag i Uddevalla den 2 mars i Bohusläns Museum. Det var Uddevalla Frimärks- och Vykortsförening som samsades om platsen med Gränsföreningen som hade som hade årsmöte med deltagare från Sverige och Norge.

Huvudnumret för Uddevallaföreningen var den uppskjutna auktionen från i höstas. Man hade då bokat tid och plats i museet, men det blev överfullt då man hade tagit in en annan stor förening. Nu blev det auktion, tombola och frimärksförsäljning ungefär som om det skulle vara Frimärkets Dag.

Auktionens dragplåster och huvudnummer var en Facit nr 94, Gustaf V medaljong, 80 öre svart med intyg. Många hade spetsat in på denna raritet då utropspriset var satt mycket lågt, 1.300 kronor. De långväga lade in postbud, medan de närboende spekulanterna var på plats. Budgivningen var till att börja med intensiv för att sluta på 3.200 som var ett postbud. Ett pris som köparen måste vara mycket nöjd med.

Största och tyngsta auktionsobjektet var nog en låda med Postryttaren. Nästan komplett med 50 böcker. Mycket att läsa för den frimärksintresserade.

Många av museets övriga besökare stannade till för att köpa lotter och frimärken.

Mycket stort intresse var det för de utställningar som fanns: En med gammal post till och från Uddevalla, samt en med Backamo lägerplats.

Text: Göthe Johansson
Foto: Bengt Kristoffersson

Posta en kommentar

2 kommentarer
  1. christer grimbrandt skriver:

    Mycket bra 👍

  2. Urban Sommar skriver:

    Bohuslänsmuseum är en mycket bra plats för ett kulturevenemang, man har god hjälp av personalen.

Drivs av Wordpress, av Cynatic