En sexskilling som inte direkt är äkta vara

Äkta eller falsk? Ibland ställs man som samlare inför den svåra frågan och vi presenterar i dag ett frimärke som utan tvekan på flera sätt får gå under den senare kategorin.

Det är en av våra läsare som berättar:
– Hittade nedanstående märke på Delcampe.net för någon månad sedan. Den är numera borttagen, då jag rapporterade den som falsk. Säljare var en amerikansk filatelifirma. Om jag minns rätt ville man ha 200 euro.
– Lite rolig är den dock. För den som gjort den har ju gjort allting fel. Med flit?
– Kanske bra att uppmärksamma att man alltid ska vara misstänksam och försiktig om man (som nybörjare) ska köpa lite dyrare märken till sin samling. Den är ju tekniskt rätt trevlig, med god centrering och rättvänd stämpel. Sjysta tänder. Om märket och stämpel varit äkta så är denna inget att skämmas för i en samling (och dessutom billig). Tragiskt om någon skulle köpa den i tron att detta är en genuin 6-skilling – och senare upptäcka förfalskningen för att snabbt tappa intresset för filatelin.

1972 års tandning på en skilling? Årtal xxx2? GEFIM? Skuggad 3:a men inte resten av årtalet? Punkter och konturer i stämpeln med penna? Grått papper? Typsnitt på årtalet för normalstämpel 10? Grå färgrester i märkesbilden efter kemisk rening? Ursprungligen en F 20? ​Hur har man gjort denna? Laserskrivare/bläckstråle?

Upptäcker du som läsare något som igen stämmer med något som bjuds ut eller på annat sätt är lurigt så skicka gärna till oss på info@sff.nu

falsarier-6-skilling-170416

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic